Az ökörszív paradicsomot szeretem legjobban, de emellett mindig van "hagyományos" is. Az ökörszivet saját magból teszem. Mivel a magok kiszedése a paradicsomból eléggé szuttyogós művelet, tavaly arra gondoltam, hogy ami daráláskor kijön a darálóból magos trutyi, az tökéletes lesz a vetésre. Gondoltam ezt azért, mert ahová kiöntöm ezt a cuccot, nyár végére mindig kel ki belőle egy jó csomó.
Daráláskor vékonyan kikentem egy újságpapírra ezt a magtrutyit, és hagytam megszáradni. Tél végén lemorzsoltam, amennyire lehetett, ez maradt belőle:
Még egyszer át morzsolgattam és válogattam, hogy minél kevesebb papírt ültessek el :D
Két sor, szépen beszórva, majd marhatrágyával megszórva:
Ez a másik féle paradicsom:
Egy sor bolti mag is a földbe került:
Daráláskor vékonyan kikentem egy újságpapírra ezt a magtrutyit, és hagytam megszáradni. Tél végén lemorzsoltam, amennyire lehetett, ez maradt belőle:
Még egyszer át morzsolgattam és válogattam, hogy minél kevesebb papírt ültessek el :D
Ez az ökörszív magja |
Két sor, szépen beszórva, majd marhatrágyával megszórva:
Ez a másik féle paradicsom:
Egy sor bolti mag is a földbe került:
Paradicsom "főd" |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése